Giresun İl Müftülüğünce “Ailece Bayram Namazındayız” programı düzenlendi.

Seyyid Vakkas Camii ve Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde düzenlenen programa katılan vatandaşlar bayram sevincini aileleriyle birlikte yaşadı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren camiye gelenler Ramazan Bayramı'nı burada karşıladı. Camileri dolduran vatandaşlar namazın ardından, camilerde bayramlaştı.

Seyyid Vakkas Camii’nde düzenlenen programa katılan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, aile fertleriyle birlikte camiye gelmenin ve cemaatle ibadet etmenin önemine vurgu yaptı.

20240410 A I L E C E B A Y R A M N A M A Z I N D A Y I Z03

- "Aile dünyada huzur, ahirette kurtuluştur"

Aile hayatında dini bilinci ve manevi bağları güçlendirmeyi hedefleyen programlar düzenlemeye devam edeceklerini belirten İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, “Aile fertlerinin dini kimliklerini inşa ederken sahih dini bilgi ile buluşmaları, böylece Kur’an ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmeleri çok değerlidir. Aile hayatında cami, Kur’an, cemaatle namaz ve dua konularında farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Çünkü aile, güvendir, dayanaktır, sığınaktır. Tüm varlığıyla iyilikte yardımlaşmak, el birliğiyle kötülüğe engel olmaktır. Aile, Yüce Rabbimizin rahmeti ile desteklediği, çocuklar ve temiz rızıklar ihsan ederek güzelleştirdiği mukaddes bir yuvadır. Aile bizim en değerli hazinemiz, vazgeçilmez değerimizdir.” dedi.

20240410 A I L E C E B A Y R A M N A M A Z I N D A Y I Z04 

- "İbadet bilinci ailede başlar"

Ramazan Bayramı'nın bereketiyle aile bağlarının güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Müftü Kılıçbay, “İnsanoğlunun ibadet eğitimi ailede başlar. Aile bireylerinin katılımı ile yapılan ibadetler çocuklarda dine olan ilgiyi artırır. Anne babanın temel görevi, çocuğun fıtratındaki iyiyi, güzeli keşfetmesini sağlamaktır. Anne babasında dini yaşayış örneklerini gören çocuğun ibadet bilinci ve alışkanlığı daha canlı olur. Çünkü çocuk, sözden ziyade davranışın etkisinde kalır. Ailede ibadet eğitimi Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed’in (sas), ‘Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz; kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız’ buyruğu doğrultusunda verilmelidir. Ebeveynler, imanı olgunlaştırıp ruhları yücelten, kalplerde Allah sevgisinin yerleşmesini sağlayan ibadet alışkanlığının kazandırılması noktasında çocuklarına rehberlik etmelidir.” diye konuştu.

20240410 A I L E C E B A Y R A M N A M A Z I N D A Y I Z02

Editör: Giresun Müftülüğü