Diyanet İşleri Başkanlığınca yarıyıl tatiline yönelik hazırlanan “Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz” projesi kapsamında yarıyıl tatilinde binlerce öğrenci camiyle buluştu.

Çocukların namaz kılma alışkanlığı kazanmaları, cami ve cemaat ile tanışmaları amaçlanan projenin uygulandığı yerlerden biri de Giresun’un Keşap İlçe oldu.

Yarıyıl tatilinde camileri dolduran öğrenciler, Keşap İlçe Müftülüğünce düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz, “Gençler bizim en değerli hazinelerimizdir. Bu hazinenin keşfi, bu hazinenin ortaya çıkartılması, hepimizin yani büyüklerin sorumluluğunda ve uhdesindedir. Özellikle ailede başlayan eğitim süreci okullarımızda, camilerimizde devam etmektedir. Onların sağlam bir milli bilince, sağlam bir maneviyata sahip olmalarıyla yarınlara en güzel şekilde hazırlanması her birimizin asli vazifesidir. Yarıyıl tatili boyunca çocuklarımıza emek sarf eden değerli din görevlilerimize, ailelerine ve bu proje kapsamında bizlere desteklerini esirgemeyerek yanımızda olan Keşap İlçe Jandarma Komutanımız Teğmen Uğur Temelci ve Giresun Gençlik Merkezi Müdürümüz Ahmet Aydın’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından proje kapsamında yarıyıl tatili boyunca camilerde günde beş vakit namaza gelerek sure ezberleyen öğrenciler Keşap İlçe Müftülüğünce ödüllendirildi.

Program şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan