Giresun Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesinde program düzenlendi.

Programda imam hatip lisesi öğrencilerine bir “Hz. Peygamber ve Gençlik” temalı bir konferans veren Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten, toplumun, gençliğin enerjisine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Gençlerin tecrübe ve nasihatlerden istifade edip kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri gerektiğini söyleyen Daire Başkanı Erten şöyle devam etti:

“İslam dininin vazettiği inanç ve ahlaki değerlerin idrak edilmesi için nasihat asli bir yöntem olarak belirlenmiştir. Lokman’ın (a.s.) oğluna öğüt verirken kullandığı ifadeler, âlimlerin sıklıkla başvurduğu nasihat yönteminin doğmasına zemin hazırlamıştır. ‘Ey oğul’ nidalı nasihatname ve pendnameler insanın olgunlaşması, kemale ermesi yönünde bir amaç taşır. Bu hitap öncelikle gençlere ve gelecek nesillere seslenir. Çünkü insanlar, doğruluğundan emin oldukları değerlerin, sonraki nesiller tarafından da benimsenmesini isterler.”

Gençlerin toplumsal sorumluluklarına da dikkat çeken Erten, konuşmalarını şöyle tamamladı:

“Genç insanın kendine karşı sorumlulukları arasında, fiziksel olduğu kadar manevi öz bakım ve dini hayata önem vermesi de yer alır. Ailesine olan vefa duygusuyla başarıya odaklanan genç, milleti için ise hangi mesleği seçerse seçsin fedakârlıkla en iyi hizmeti sunar. Ümmete karşı kardeşliğin en iyi örneğini sergileyen gencin insanlığa karşı hilkatte eş olması sebebiyle sorumlulukları vardır.”

Esma Erten konferansın ardından, öğrencilerin Hz. Peygamberimiz (s.a.s.) için hazırladığı anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Öğrenciler de Erten’e karanfil takdim ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan