Giresun İl Müftülüğü Göç Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Giresun Şubesi Kadın Kolları tarafından Giresun Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde "Aşure Günü" programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ramazan Topcan, Muharrem ayını ve Aşure Günü’nü idrak etmenin sevinci içinde olduklarını belirtti.

Müftü Topcan, "Muharrem ayı hem tarihimizde hem kültürümüzde farklı bir öneme sahip olan kıymetli ve müstesna bir aydır. Bu ay, Hz. Peygamber (s.a.s.) Efendimiz tarafından Allah’ın ayı olarak nitelendirilmiş bir aydır. Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu bir aydır. Kerbela olarak hafızalarda yer alan İslam tarihinin en acı olayı bu ay içinde gerçekleşmiştir. Muharrem ayı, kanın bulaştığı, kardeşliğin yaralandığı aydır. Kerbela, Efendimizin, (s.a.s.) ‘Cennet gençlerinin efendisidir’ diyerek yücelttiği torunu Hazreti Hüseyin (r.a.) Efendimizin ve ehli beytten takriben 72 kişinin şehit düştüğü yerdir. Kerbela, hak ile batılın mücadelesidir. Kerbela, zalime hasım, mazluma hısım olmaktır. Haktan, hakikatten yana olmaktır. Kerbela, dünyevi hırsların, şeytani duyguların ve saltanat sevgisinin öne çıktığı yerdir. Kerbela, bölünmek değil, birleşmektir, bir olmaktır." dedi.

Bir ve beraber olmanın zorunluluğundan söz eden Topcan, "Zorlukların üstesinde hep birlikte gelmek zorundayız. Biz medeniyetimizi bizden sonra gelecek kuşaklara taşımak için elbette bedeller ödeyeceğiz. Bu etkinliğin asıl amaçlarından bir tanesi de kardeşliğimizin yeniden neşvü nema bulmasına vesile olmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Rabbimden Aşure gününü içerisinde barındıran bu mübarek ayda yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyor, Muharrem ayının milletimiz ve tüm İslam alemi için birlik ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Programın ardından huzurevi sakinlerine aşure ikram edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan