Giresun’da Mevlid-i Nebi etkinlikleri yürüyüşle başladı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.), dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında, Giresun İl Müftülüğünce düzenlenen yürüyüşe Giresunlu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Giresun Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi yürüyüşü, Bulancak Belediyesi Mehter Takımı’nın katılımıyla renklendi.

Debboy mevkiinden başlayan yürüyüş, Atatürk Meydanı’nda son buldu.

Yürüyüşün ardından program meydanda devam etti.

Burada yürüyüşe katılanlara hitap eden İl Müftüsü Muhittin Oral, gençleri anlama ve onları geleceğe hazırlama konusunda Hz. Peygamber’in (s.a.s.) eşsiz bir örnek olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) gençlere daima güvenmiş, sorumluluk vermiş, fikirlerini dinlemiş, hatalarını incitmeden düzeltmiştir. Gençken ibadete başlayanlara, nefislerinin arzularına dur diyenlere müjdeler vermiştir. 
Hz. Peygamber (s.a.s.) her zaman doğrunun, haklının ve mazlumun yanında yer almıştır. Ülkemizin ve Giresun’umuzun caddeleri, sokakları, mahalleleri Peygamberimiz Muhammed Mustafa’yı (s.a.s) sevmişlerdir. Allah; bu aşkı, bu muhabbeti bizlerden almasın. Bu muhabbetle yaşamayı nasip eylesin ve Sevgili Peygamberimizi bu muhabbetin şahidi kılsın.”

Mevlid-i Nebi yürüyüşüne İl Müftüsü Muhittin Oral, il müftü yardımcıları, müftülük personeli, akademisyenler, öğretmenler, din görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversite öğrencileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Yürüyüşün ardından Giresun’da Mevlid-i Nebi Haftası, “Peygamberimiz ve Gençlik” temasıyla başladı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan