Giresun Müftülüğü, Ramazan ayı boyunca gençleri merkeze alan programlar düzenledi. Giresun Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, gençlerin manevi yönden gelişimine katkı sağlamak ve onları cami ve Kur’an ile buluşturmak amacıyla bir dizi program tertip edildi. Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik değerler eğitimi etkinlikleri düzenlendi.

Din görevlileri tarafından yürütülen çalışmalarda, cami-gençlik ve kardeşlik temaları işlenirken, “Yaz Kur’an Kursları” ve “Cami, Gençlik ve Kardeşlik” üzerine sinevizyon gösterimleri yapıldı. Gençlik Koordinatörlüğü sistemi tanıtıldı, gençlerde soru-cevap şeklinde sohbetler gerçekleştirildi. Programların sonunda gençlere diyanet aylık, aile ve ilmi dergiler hediye edildi.

İl Gençlik Koordinatörü Fatih Buğra Şimşek, yapılan çalışmaları şu sözlerle değerlendirdi:

“Ramazan’ın bereketinden istifade ederek geleceğimizin teminatı olan gençleri eğitim-öğretim gördükleri okullarda ziyaret ederek gençlerimize yönelik etkinlikler düzenledik.

Gençler etkinliklerden duydukları memnuniyeti ileterek bizleri tekrar davet ettiler. Bu etkinlikler ile yaklaşık 1500’e yakın gence ulaştık. Önümüzdeki eğitim sezonunda bir alt yapı oluşması bakımından bu etkinlikler çok yerinde oldu.”

Editör: Mehmet Çalışkan