Giresun İl Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen programda İl Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Seyyid Vakkas Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerle buluştu.

“Peygamberimiz ve Gençlik” temasıyla ülke genelinde sürdürülen Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında gerçekleştirilen programa öğrencilerin ilgisi yoğundu.

Müftü Yardımcısı Memiş: “Ak sütün içerisindeki ak kılı seçebilecek nitelikte şuurlu bir gençliğe” ihtiyaç olduğunu belirterek gençlere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Memiş, İslam dininin gençliğe ve gençlerin eğitimine verdiği öneme işaret ederek şöyle devam etti:

“Allah Resulü (s.a.s.) gençlerin samimi ve ihlaslı olmalarını, dünya kaygılarını değil Allah’ın emirlerini üstün tutmalarını istiyor. Günde beş vakit namazımızı eda ediyorsak, ramazan ayında orucumuzu tutuyorsak, derslerimizi yapıp hocalarımıza saygıda kusur etmiyorsak, arkadaşlarımızla olan münasebetlerimizde huzuru, barışı ve saygıyı esas alıyorsak Peygamber Efendimizin sünnetine tabii oluyoruz demektir.”

Gençlerin görevinin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu belirten Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş sözlerini şöyle tamamladı:

“Kendinizi bu yaşlarda bir dava, bir ideal üzerine yetiştirirseniz yarınlarınızda bu sizin hayatınızın gerçeği olur. Allah ve Resulü’nün istediği, vatanın sizden beklediği şekilde kendinize bir istikamet belirlemiş olursunuz. Sizler de yarın inşallah diğer gençlere örnek olursunuz.”

KYK İl Müdürü Fethi Elmas, manevi danışmanlar Nejat Demir ve Abdullah Beyaz, İmam Hatip Osman Öztürk ile üniversiteli öğrencilerinin katıldığı konferans, soru cevap bölümüyle tamamlandı.

Mevlid-i Nebi dualarla idrak edildi

Öte yandan İl Müftüsü Muhittin Oral, Mevlid-i Nebi’nin Peygamberimizin bilhassa gençlerle olan iletişimini örnek almaya ve gençliğin sorunlarına çözümler bulmaya vesile olacağını söyledi.

Giresun Müftüsü Oral, Hz. Peygamberi anmaya ve anlamaya ihtiyaç olduğunu belirterek: “Allah Resulü (s.a.s) kendisine risalet görevi verilmeden önce de nezih bir gençlik dönemi geçirmiştir. Çevresinde “Muhammedü’l-emîn” yani “Güvenilir Muhammed” lakabıyla tanınan Peygamberimize ilk inananlar da gençlerdir. Onun dürüst, erdemli, insaflı ve adaletli kişiliği, gençlerin en büyük güvencesi olmuştur. Genç sahabilere kâmil bir iman, salih bir amel ve güzel bir ahlâkla yaşamayı öğreten Peygamberimiz, onları insanlığın ufkunda parıldayan birer rol model olarak yetiştirmiştir.” dedi.

Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.s.) doğum günü olan Mevlid Kandili münasebetiyle camilerde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programlarda, Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi ve dualar edildi.

Programlarda, Hz. Peygamberin (s.a.s.) insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlarından konular anlatıldı, Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle belirlediği “Peygamberimiz ve Gençlik” teması çerçevesinde Hz. Peygamber’in gençlere verdiği öneme dikkat çekildi. 

Giresun’un Espiye ve Soğukpınar beldesinde de Mevlid-i Nebi programları vardı.

Espiye’de merkez, mahalle ve köylerdeki tüm camilerde akşam yatsı arası program düzenlendi.

Espiye Merkez Camii'nde Mevlid-i Nebi programı

Espiye İlçe Müftülüğünce Merkez Camii’nde program düzenlendi.

Programda, Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, kaside, ilahi ve Mevlid-i Şerif okundu.

Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak  “Hz. Peygamber ve Gençlik” başlığı altında cemaate sohbet etti, din görevlileri ve Kur’an kursu öğrencileri tarafından okunan 100 hatm-i şerifin duasını yaptı.

Editör: Mehmet Çalışkan