İçişleri Bakanlığı koordinesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yakın zamanda meydana gelen yangın ve sel afetleri ile bundan sonra meydana gelebilecek yangın ve sel afetleri sonrasında uygulanmak üzere, genel hayatı olumsuz etkileyen şartların iyileştirilmesine katkı sağlanması amacıyla yardım kampanyası başlatılmıştı.

"Ben de Varım" sloganıyla yürütülen yardım kampanyasına bir destek de Giresun Espiye İlçe Müftülüğünden geldi.

Espiye İlçe Müftülüğü din görevlileri, afet bölgelerinde yaraların sarılması amacıyla AFAD’ın "Ben de Varım" yardım kampanyasına destek oldu.

Kampanyaya din görevlileri ve cami cemaatinin destekleriyle 50 bin Türk Lirası bağışlandığını ifade eden Espiye ilçe Müftüsü Yavuz Koçak, “Geçen yıl sel afeti yaşamış bir ilçe olarak afet bölgesindeki kardeşlerimizin yanındayız. Din görevlilerimiz, yaraların sarılmasında ben de varım diyerek hayırsever cami cemaatimizin de katkılarıyla büyük bir destek sundu. Yine müftülük personelimiz tarafından yangın bölgesine 155 adet fidan bağışı yapılarak ormanların ve geleceğe dair umutların yeşermesine katkı sundular. Bu vesileyle kampanyaya destek veren, iyilik için çalışan ve hayırda yarışan din görevlilerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Bu tür acı hadiselerin yaşanmamasını temenni eden Müftü Koçak, “Rabbim bir daha böyle acı hadiseleri ülkemize ve milletimize göstermesin. Devletimize, milletimize zeval vermesin. Selde ve orman yangınında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralılara da acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan