Gediz Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde 15 Temmuz Şehitler Camii İmam Hatibi Abdulkerim Akkaş Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, "Filistin’de, Gazze’de yaşanan acılar hepimizi derinden etkiliyor. Filistinli kardeşlerimizin yaşamış olduğu acılara ortak olmak, o kutsal topraklarda yaşanan zulmü gençlerimize, vatandaşlarımıza anlatmak ve de bilinçlenmeleri sağlamak için belediyemiz ve müftülüğümüz iş birliğinde bu konferansı düzenledik. Konferansın düzenlemesinde emeği geçenlere ve katılım sağlayan Gediz halkına teşekkür ederiz." dedi.

gediz-program-11

Fatih Kur’an Kursu 4-6 Yaş Grubu öğrencileri "Filistin Marşı Ront Gösterisi" ile "Mescid-i Aksa’yı Gördüm Düşümde" şiirini seslendirdi.

Programın devamında Filistin’de yaşanan acıların canlı şahitleri Ecz. Muhammed Ziya Afifi ve Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Ansar Şarabati konuşma yaptı.

Sonrasında kürsüye gelen Başkanlık Vaizi Lütfi Aydın, görseller eşliğinde "Geçmişten Günümüze Filistin ve Mescid-i Aksa" konulu konferansını sundu.

gediz-program-33

Başkanlık Vaizi Aydın, "Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve Filisitin İşgalci İsrail tarafından işgal altında. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu kadim topraklar zulümle zorbalıkla gerçek sahiplerinin elinden alındı. Bu kadim topraklar ecdadımızın hüküm sürdüğü yıllarda barış ve esenlik yurduydu. Mescid-i Aksa’nın etrafında diğer din mensuplarına ait dini mekanlar Osmanlı’nın eseri. İşgalci İsrail sınır kapılarından Filistin’li kardeşlerimizin en ufak insani ihtiyaçlarını dahi geçirmelerine izin vermiyor." ifadelerini kaydetti.

Konferans programı Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık’ın yapmış olduğu dua ve günün anısına plaket takdimi ile sona erdi.

Programa Gediz Kaymakamı Hakan Alkan, Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Ömer Ceylan