Gaziantepli hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan 40 tonluk 3. insanı yardım malzemesi çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren Suriyelilere teslim ediliyor.

Yardımların dağıtıldığı İdlib'de bulunan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada, "Gazi ve Ensar Şehrimizin kadirşinas insanları hayırda yarışıyor." dedi.

Hazırlar şöyle konuştu:

- Emanetleri Teslim İçin Geldik

"Gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan 40 ton insani yardım malzemesini İdlib'teki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Daha önce Azez, El Bab ve Cerablus bölgelerinde yardım dağıtımında bulunduk bugün ise İdlib şehrinde Gazi ve Ensar şehrine hayırseverlerin emanetlerini teslim için buradayız."

Hazırlar, “Gaziantep İlçe Müftülüklerimiz, Tdv Şubelerimiz, din görevlilerimiz, Gazi ve Ensar Şehrimizin kadirşinas insanları hayırda yarışıyor. İyilik kervanında yer alan tüm kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum." diyerek onlar adına bu emanetleri teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

- Türkiye Diyanet Vakfı Küresel Bir İyilik Hareketi

İdlib'te de Türkiye Diyanet Vakfı'nın bölgedeki çalışmalarıyla gönüllere dokunduğuna şahit olduklarını ifade eden Hazırlar "Burada vakfımızca yetimler için oluşturulan iyilik konutlarından oluşan yetim kampları da var. Buralarda barınan yavrularımıza Türkiye Diyanet Vakfımız şefkatle sahip çıkıyor ve onların ihtiyaçlarını gideriyor." dedi.

İdlib yardım dağıtımı programında İl Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner ve Güvenli Bölge Diyanet Koordinatörü Abdülkadir Bekiroğlu da yer aldı.

Şimdiye kadar Gaziantep İl Müftülüğü tarafından organize edilen "Minik Eller Üşümesin" Kampanyası kapsamında El Bab, Azez, Cerablus ve İdlib için 500 ton kömür, 1300 adet soba, 600 adet sünger yatak, 4000 gıda kolisi güvenli bölgedeki mağdurlara ulaştırılmak üzere gönderildiği ifade edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan