Yakutiye İlçe Müftülüğü, Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencileri motive etmek amacıyla, "Zorluklar Karşısında Maneviyat" konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenledi.

İki ayrı dalda düzenlenen yarışmanın Ödül Takdim Töreni'nde konuşan İlçe Müftüsü Selim Şahin, "İyi günlerimizde olduğu gibi zor zamanlarda da Allah'a olan sevgimizden ve güvenimizden güç almalıyız. Çetin sınavlar karşısında mümin olarak öncelikli sorumluluğumuz, elimizden gelen bütün tedbirleri almaktır. Olaylara soğukkanlı ve metanetli yaklaşmak, çözüm için çaba sarf etmektir. Asla umutsuzluğa kapılmamak, inancımızı ve direncimizi kaybetmemektir." diye konuştu.

"Müminin; Rabbine dayanarak, kendine güvenerek ve kardeşleriyle yardımlaşarak zorlukları aşabileceğini unutmaması gerektiğini" hatırlatan Müftü Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zorlu salgın günlerinde sizler koronavirüse rağmen evlerinizden çevrimiçi olarak derslere devam ediyorsunuz. Bu süreçteki gayretiniz takdire şayandır. Bizler de size destek olmak, motive etmek ve salgın sürecinin zorluklarını paylaşmak için iki dalda yarışma düzenledik. Yarışmanın temasını da 'Zorluklara Karşı Maneviyat' olarak belirledik. Hamdolsun, güzel eserlerle katkı sundunuz. Zorluklarla mücadeleyi gerek resmedip gerekse satırlara döktünüz. Hepinizi gönülden kutluyor, yarışmada emeği geçen hocalarıma ve destek veren velilerimize de teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ve tüm yarışmacılara hediye takdim edildi.

Komisyon değerlendirmesi sonucunda kompozisyon dalında Zeynep Doruk birinci olurken Feyzanur Bozkurt ikinci, Fatma Nur Efe üçüncü oldu.

Resim yarışmasında ise Dilara Tosunoğlu birinci, Elif Gündüz ikinci, Yusuf Durgunoğlu üçüncü oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan