Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Erzurum İl Müftülüğü ev sahipliğinde, "İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Arası Kız Öğrenci Hafızlık Yarışması Doğu Anadolu Bölge Finali" düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılışta konuşan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Kızılgeçit, programa katılan haziruna teşriflerinden dolayı teşekkür ederek, yarışmaya katılan öğrencilere başarılar diledi.

Üniversite Hafızlık Yarışması 22

İl Müftüsü Dr. Rüstem Can ise Hafız-ı Kelam olmanın önemine vurgu yaparak, hafızların üzerinde emeği olan anne babalara, hocalarına ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversite Hafızlık Yarışması 33

Vali Mustafa Çiftçi, programda yaptığı konuşmada, hafızlık yarışmasının sadece ilahiyat değil, tüm fakülteleri kapsamasını istedi.

Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin bir mucize olduğunu ve ilgilenilmezse kısa sürede unutulabileceğini ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:

"Ben Erzurum'da göreve başladığımda hem Milli Eğitim Müdürlüğümüze hem de İl Müftülüğümüze bu konuda bir talimat verdim. Şu an hem imam hatip liselerinde hem de diğer liselerde okuyan hafızların isim listelerini çıkartalım, bunları hem Milli Eğitim Müdürlüğümüz hem de Müftülüğümüz ezberlerini dinlemek suretiyle, hafızlıklarını sağlam tutmalarına yardımcı olsunlar diye. Bununla ilgili yapılan çalışma neticesinde 734 öğrenciyi tespit ettik. İnşallah bu sene hem Milli Eğitim Müdürlüğümüz hem de İl Müftülüğümüz bu öğrencilerle irtibata geçmek suretiyle hafızlıklarının sağlam kalmasına yardımcı olacaklar."

Doğu Anadolu Bölgesinden yedi üniversitenin katıldığı yarışmada; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi'nde öğrenim gören İlahiyat Fakültesi öğrencileri yarışmada ter döktü.

Kaybedeni olmayan yarışma sonunda katılımcılara başarı belgesi takdim edildi.

Yarışma sonunda jürinin değerlendirmeleri sonucu, Atatürk Üniversitesi adına yarışan Senanur Çelik, birinci oldu.

Üniversite Hafızlık Yarışması 11

Editör: Ömer Ceylan