Oltu İlçe Müftülüğü, din görevlilerine yönelik "Bilgi, Bilinç ve Ötesi" başlığı ile çevrimiçi konferanslar düzenledi.

Her kademedeki personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, akademik yeterliklerini artırmak ve diz hizmetlerinde verimliliği sağlamak amacıyla düzenlenen konferanslar, Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın katılımıyla başladı.

“Modern Zamanlarda Din Görevlisi Olmak” konulu konferansta konuşan İl Müftüsü Yıldırım, geleceğin dünyasında söz sahibi olmak için 'yeni bir dil ve yöntem' kurmanın zaruretine dikkat çekti.

"Din görevlisi, öncelikle her açıdan çağının insanına hitap edecek bir donanıma sahip olmalıdır"

Müftü Yıldırım şunları kaydetti:

"İnsanlığın içinde bulunduğu buhranlara bakıldığında vazifemizin değeri ve kritik önemi daha bir ortaya çıkıyor. Bugün itibariyle artık caminin dört duvarları arasına sıkışmış bir din hizmeti yürütmek mümkün değildir. Din görevlisi, öncelikle her açıdan çağının insanına hitap edecek bir donanıma sahip olmalıdır. Zamanın gerisinde kalmış, kendini geliştirip güncelleyemeyen ve sahici anlamda manevi bir inşa gerçekleştirme beklentisine cevap veremeyen din görevlisinin örnek bir örnek kişilik olarak kabul görmesi mümkün değildir. Doğumundan düğününe, sünnetinden cenazesine her anında yanında olduğumuz insanların hayatlarına dokunmak, ancak yaşadığı toplumun her nesline hitap edebilecek bir dil ve söylemle mümkün olabilir. Bunun için mesleki açıdan donanımlı ve yetkin olmak, temsil edilen vazifenin şuurunda olmak, yeni dünyanın söylem ve iletişim yöntemlerini analiz ederek her yaştan ve kesimden muhatap kitleye hitap edecek bir bilgece duruşa sahip olmak gerekir."

Seminere görev yaptıkları köylerde yaşanan internet sorunu nedeniyle köy meydanlarındaki ışıklandırma direklerinin altından katılım sağlayan din görevlilerini kutlayan İl Müftüsü Yıldırım, salgın günlerinde din görevlileri ile buluşmalar düzenleyen Oltu Müftülüğüne de teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan