Çat İlçe Müftülüğü, Toplum Sağlığı Merkezi iş birliğiyle bağımlılıkla mücadele kapsamında gençlere yönelik “Bağımlılık Semineri” düzenledi.

Her türlü bağımlılığın dini ve tıbbi boyutuyla ele alındığı seminerin açılışında konuşan İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan, kötü alışkanlıklara götüren yolların şer olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Bizim çalışkan, gayretli ama her şeyden önce ahlaklı bir nesile ihtiyacımız var"

"Bağımlılık hem dini hem de tıbbi boyutuyla toplumsal bir sorundur. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin İslami bir şuurla yetişmesi ve zararlı alışkanlıklardan uzak durması amacıyla Çat ilçemizde kurslarımız, okullarımız ve gençleri kapsayan bir dizi seminer programı hazırladık. Bu programlarla en azından çocuklarımızı ve gençlerimizi, öğretici bir şekilde, zorlaştırmadan, nefret ettirmeden sevdirerek uzaklaştırabilirsek, zararlarını anlatarak bağımlılık yapan bu maddelerin ne kadar kötü olduğunu anlatabilirsek kazançlı çıkacağız. Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Nizami Timur başta olmak üzere tüm doktor arkadaşlarımıza teşekkür ederim." diye konuştu.

Açılışın ardından alanında uzman doktorlar tarafından gençlere bağımlılıkla mücadelede nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda bilgi verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan