Hastanede yatan hastalar başta olmak üzere hasta yakınları ve personel ziyaret edildi. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) doğumu ve hayatı boyunca sergilediği rahmet tablolarının kısmen anlatıldığı ziyarette duygulu anlar yaşandı.

Palandöken Devlet Hastanesi Manevi Destek Biriminde Görevli İl Vaizi Faruk Karaca konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

Hz. Peygamber’in (s.a.s.) dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesini her yıl daha büyük bir coşkuyla ihya etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede Erzurum İl Müftülüğümüz tarafından gerçekleştirilen etkinlikler içerisinde hastane ve hasta ziyareti çok büyük bir önem arz ediyor.

Bu meyanda bizler de Diyanet İşleri Başkanlığımızı ve il müftülüğümüzü temsilen hastalarımızın gönüllerine misafir olduk.

Gece gündüz çeşitli hastalıkların ızdırabını çeken hastalarımızın kapısını Hz. Peygamberi temsil eden güllerle çaldık. Ziyaretler esnasında çok duygulu anlar yaşandı. Onun huzur bahşeden manevi ikliminden bir nebze olsun hasta kardeşlerimize sunabildiysek ne mutlu bize.”
 

Editör: Mehmet Çalışkan