Erzurum Yakutiye ve Palandöken ilçe müftülüklerine bağlı Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 95’i kız, 238’i erkek olmak üzere toplam 333 hafız için “İcazet Merasimi” düzenlendi.

Programın açış konuşmasını yapan Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula; Erzurum’un Kur’an sevdalısı bir şehir olduğunu ve bu sevdanın tezahürü olarak her yıl yüzlerce hafız yetiştirildiğini, aynı zamanda her yıl büyük bir iştiyakla yâd edilen “1001 Hatim” geleneğinin de yine bu şehrin Kur’an-ı Kerim’e olan hürmetinin ve sevgisinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ise “Kur’an, Hafızlık ve Sevgi” temalı bir konuşma yaptı.

Programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dr. İşliyen, Erzurum'da her yıl bu tür organizasyonların yapıldığını belirterek şöyle devam etti:

"Erzurum'da müstesna günlerden birini daha yaşıyoruz. Burada Palandöken ve Yakutiye ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında okuyan ve hafızlıklarını tamamlayan erkek ve kızlarımızdan oluşan 333 hafızımıza icazet töreni yaptık. 1001 hatim dua programına katılacağız. Erzurum’un hafızlık ve Kur'an'a hizmet konusunda tarihten beri müstesna bir yeri olmuştur. Türkiye'nin birçok yerinde Kur'an okuyanların en az yüzde 50'si Erzurumlu çıkıyor. Bu yüzden Erzurum'a hizmet eden hocalarımıza, çocuklarımıza, ailelerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından icazet alan hafızlara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Program, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in Kur’an tilaveti ve Reis’ül Kurra Vekili Mustafa Demirkan’ın duasıyla son buldu.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu'nda düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Reis’ül-Kurra Vekili Mustafa Demirkan, Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeki Koçak, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, çevre il ve ilçelerden katılım sağlayan il ve ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, hafızlarla aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan