Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Gençliğe Değer” projesi kapsamında gençlere yönelik düzenlenen etkinlikler ülke genelinde devam ediyor.

Gençlere yönelik sosyal ve kültürel içerikli programlar hazırlayan Aşkale İlçe Müftülüğü, söz konusu programlarla gençlerin cami, cemaat ve Kur'an-ı Kerim ile buluşmalarını, İslam dinini, peygamberlerin hayatını, Hz. Muhammed'in (s.a.s.) güzel ahlakını öğrenmelerini, ailelerine ve topluma faydalı birer birey olarak yetişmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Proje kapsamında gençlerle bir araya gelen İlçe Vaizi Yusuf Kara, "Güzel bir iz bırakmak için" sloganıyla yola çıkan "Geçerken" dergisini gençlerle birlikte okudu.

Gençlerin "Geçerken" dergisine ilgilerinin yoğun olduğunu kaydeden Kara, “Gençlerimizin ilgi ve katılımıyla bu gibi etkinliklerimizi düzenli biçimde gerçekleştirmekteyiz. Geçerken dergimizde bulunan konuların gençlerimiz için gerçekten biçilmiş birer kaftan olduğu kanaatindeyim. Ayrıca zihinlerindeki soruları çözümleyici olduğu yönünde gençlerimizden bizlere olumlu geri bildirim gelmesi de mutluluk verici." diye konuştu.

Çevrimiçi etkinliğe katılan çocuklar ödüllendirildi

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor" projesi kapsamında Aşkale İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde yarıyıl tatili boyunca çevrimiçi etkinlikler düzenlendi.

Yarıyıl tatilinde "Çevrimiçi Kuran-ı Kerim Öğreniyorum" etkinliğine katılan çocuklar İlçe Müftülüğünce ödüllendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan