Diyanet İşleri Başkanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol neticesinde hayata geçirilen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında Erzurum’da "Kültür Şenliği" düzenlendi.

Projeye Hilalkent 125. Yıl, Saltukbey, İMKB ve Gazi ortaokulunda eğitim öğretim gören 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri katıldı.

Şenliğe ayrıca Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Birdal Öztürk, İl Müftü Yardımcısı Cahit Küçükyıldız, Müftülük personeli, öğretmen ve veliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Selimiye Camii Gençlik Merkezi Bahçesi’nde gerçekleştirilen şenlik,  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Şenlikte konuşan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, "Bu proje, yarının büyükleri olacak yavrularımızın milli ve manevi değerlerimize, fiziki ve manevi çevremize duyarlı olması için hazırlanmış bir projedir. Öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmaları için çalışıyoruz. Çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklıselim, kalbi selim ve zevki selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

İl Müftüsü Yıldırım, proje kapsamında 16 hafta boyunca çocukların sevgi, saygı, yardımseverlik gibi değerleri kazanıma çevirmek amacıyla fidan dikimi, şehitlik ziyareti, film eleştirisi, kitap kritiği, cami ziyareti, teravih ibadeti, iftar, spor aktiviteleri gibi birçok faaliyeti öğretmenleri ve gençlik koordinatörleri rehberliğinde yaptıklarını kaydetti.

"Kadim oyunlar" olarak ifade edilen Hacivat-Karagöz orta oyunu, halat çekme ve çuval yarışı gibi oyunlar oynayan öğrenciler keyifli bir gün yaşadı.

Şenlik sonrası öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan