Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Erzurum’da inşa edilecek olan Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi için Aziziye İlçe Müftülüğünce tanıtım programı düzenlendi.

Erzurum'da yetiştirdiği yüzlerce hafız ile tanınan merhum Mehmet Gürgür hocanın ismini taşıyan, içinde olimpik yüzme havuzu ve çok sayıda sosyal alanı barındıran 400 yataklı Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi, düzenlenen programla tanıtıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen programa İl Müftüsü Şahin Yıldırım, mülki ve idari amirler, hayırsever iş insanları ve din görevlileri katıldı.

İnşaat alanında incelemelerde bulunan heyete proje hakkında bilgi veren Aziziye İlçe Vaizi ve Proje Sorumlusu Yunus Korkmaz, "Hafızlar diyarı Erzurum'da yetiştirdiği yüzlerce hafız ile tanınan merhum Mehmet Gürgür hocamızın ismini taşıyan ve tamamlandığında içerisinde 25 adet derslik, 3 adet 600 kişilik amfi, 4-6 yaş grubu sınıflar, bilgisayar laboratuvarı ve 400 yatak kapasitesi ile Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi Türkiye’nin gözde merkezlerinden biri olacak." dedi.

Palandöken’in eteklerinde inşasına devam edilen merkezde son teknoloji ve imkanların kullanılacağını kaydeden Korkmaz, "9 bin 750 metrekare arazisi ile içerisinde eğitimin yanı sıra olimpik yüzme havuzu, spor ve fitness salonu, klasik buhar odası, sinema ve konferans salonu gibi sosyal alanlar da bulunacak. Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi projesi, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor." ifadelerini kullandı.

"Amacımız; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin dini eğitimlerini örgün eğitimleriyle beraber, çağın gerektirdiği donatılarla alabilmelerini sağlamak, mücehhez, milli ve manevi değerlere bağlı gençler yetiştirmek." diyen Korkmaz, tüm hayırseverleri projeye destek olmaya davet etti.

Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi Tanıtım Programı, İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın yaptığı dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan