Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde koronavirüsle mücadelede vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, ülke genelinde ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla, Çat Kaymakamı Mustafa Karali başkanlığında oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına, İlçe Müftülüğü ile din görevlileri de destek veriyor.

Görev yaptıkları mahallede sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret eden din görevlileri, ihtiyacı olanlar için alışveriş yapıyor, gıda ihtiyaçlarını karşılıyor, resmi iş ve işlemlerinde yardımcı oluyor.

Yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşabilmek için çalmadık kapı bırakmayan din görevlileri, bir taraftan da vatandaşları arayarak dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Salgınla mücadelenin ilk gününden beri din görevlilerinin sahada milletin hizmetinde olduğunu belirten Çat İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan; "Ülke olarak koranavirüsle büyük bir mücadele içerisindeyiz. Tarihe not düşülecek türden olan bu mücadelede hiç şüphesiz Diyanet İşleri Başkanlığımızın da katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Bugün din görevlilerimiz memleketin dört bir köşesinde olduğu gibi Çat’ta da hem camide görevlerinin başında bulunmaya devam ediyorlar hem de sahada muhtaçların ve büyüklerimizin ellerinden tutmaya gayret ediyorlar. İlçe merkezi başta olmak üzere köylerimizin tamamında din görevlilerimiz gönüllü ve aktif olarak vefa destek gruplarında görev alıyorlar. Öncelikle 65 yaş üstü büyüklerimizin halini hatırını soruyorlar, onların taleplerini dinliyorlar. Bazen sağlıkla alakalı ilaçlarını tedarik etmede, pazar ve market alışverişlerini görmede, faturalarını yatırmada onlara yardımcı oluyorlar. Bazen de kamu bankalarına ait maaş ödemelerini din görevlilerimiz vasıtasıyla büyüklerimize ulaştırıyoruz. Bütün bu çalışmaları diğer kurum ve kuruluşlarla eş güdüm içerisinde yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlçe genelinde 2 bin 150 kişiye ulaşıldığını ifade eden Müftü Erdoğan,“Salgınla mücadele sürecinde din görevlilerimizin gönüllü olarak yer aldığı vefa ekibimiz 2 bin 150 kişiye ulaştı. Bu vesileyle salgınla mücadelede yer alan, iyiliğin öncüsü din görevlilerimize millete olan vefasından dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan