Çat İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, gençlere "Geçerken" dergisinin tanıtılması amacıyla program düzenledi.

Ortaokul, lise ve üniversite gençlerinin katıldığı programda, Diyanet İşleri Başkanlığınca "Güzel bir iz bırakmak için!" sloganıyla aylık olarak yayınlanan "Geçerken" dergisinin tanıtımı ve tahlili yapıldı.

İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada "Geçerken" dergisinin "Gençliğe Değer" projesi kapsamında gençlerin katılımıyla her ay tahlil edildiği belirtildi.

Bu kapsamda Çat Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen programda gençlerle bir araya gelen İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan, "Geçerken" dergisi Şubat sayısını gençlerle birlikte okuyarak tahlil etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının birçok alanda çeşitli projelerle din hizmeti yürüttüğünü belirten Müftü Erdoğan, "Başkanlığımızın en önemli faaliyetlerinden biri hiç şüphesiz gençlik çalışmalarıdır. Salgın sürecinde bu çalışmalar durdurulmamış, yazılı ve görsel medya organlarıyla tüm hızıyla devam etmiştir. Bu çalışmalara bir yenisini daha ekleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, gençlere yönelik 'Geçerken' dergisini yayına sunmuştur. Gençlere armağan niteliğindeki bu dergi, zengin içeriğiyle inanıyorum ki kısa sürede birçok genç bireyin en sevdikleri arasına girecektir. Bu tür yayınlar ve sürdürülen etkinlikler, gençlerimizin anlam arayışına ışık tutacak ve zihinlerindeki sorulara cevap olacaktır. Gençlerimizin tüm bu çalışmalardan istifade etmelerini ümit ediyorum." dedi.

İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarındaki öğrencilerin "Geçerken" dergisi ile buİuşturuduğunu kaydeden İlçe Müftüsü Erdoğan, "Gençliğe Değer' projesi kapsamında gençlik faaliyetlerinin devam edeceğini belirterek, çalışmalara katkı sağlayan din görevlilerine teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan