Yakutiye İlçe Müftülüğüne bağlı Mahallebaşı Gençlik Merkezi'nde Yaz Kur'an Kursu açıldı.

Gençler ve çocukar tarafından yoğun ilgi gören Yaz Kur'an Kursu'nda; bir taraftan Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler Eğitimi verilirken diğer taraftanda sosyal ve kültürel etkinliklerle gençlerin gelişimlerine katkı sunuluyor.

Bu kapsamda İlçe Müftülüğü tarafından  Mahallebaşı Gençlik Merkezinde "Bir söz, Bir Yorum" isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Yakutiye İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Samet Berberoğlu tarafından gençleri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, herkes okuduğu kitaplardan güzel (veciz) bir söz yazarak sınıf arkadaşlarıyla paylaştı. 

En güzel söz sınıf tarafından seçilerek ilk üç kişiye Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye edildi.

Etkinliğe dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Berberoğlu, "Yaz Kur'an kurslarımız vesilesiyle çocuklarımız, hem huzurlu bir tatil dönemi geçirecek hem de tertemiz zihinlerini hidayet kaynağı Kur'an'la besleyerek Peygamber sevgisini, temel dini bilgileri ve ahlaki değerleri en doğru yöntemlerle öğrenme imkanı bulacaktır. Sevgi, saygı, nezaket ve iyilik gibi ahlaki değerlerle tanışacak; yürekleri birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularıyla dolacaktır. Bizlerde bu gaye ile Yaz Kur'an kurslarımızı daha cazip hale getirmek, gençlerimiz ve çocuklarımızın yaz Kur'an kurslarından azami derecede istifade edebilmesi için gayret ediyoruz. Gençlerimizin gönül dünyalarının imarı için çalışıyoruz. Yükümüzün ağır, sorumluluğumuzun büyük ve işimizin vaktimizden çok olduğunu biliyoruz." dedi. 

Editör: Mehmet Çalışkan