Elazığ İzzetpaşa Camii’nde merkezi sistemden okunan ancak 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından bir süre ara verilen mukabele geleneği yeniden başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle mukabele geleneğini yeniden başlatan İl Müftüsü Selami Aydın, deprem nedeniyle ara verilen mukabele programının İl Müftülüğü tarafından yeniden başlatıldığını belirtti.

- Kur'an hidayet kaynağımızdır

Elazığ’da 2013 yılında başlatılan mukabele geleneğini devam ettirmek istediklerini belirten Müftü Aydın, şöyle devam etti:

"Bugün hayırlı bir işe başlıyoruz. Elazığ’ımızda 7 seneden beri merkezi sistemden okunan mukabele geleneği deprem nedeniyle inkıtaya uğradı. Bugün besmele çektik ve bu güzel geleneği Allah'ın izniyle başlatmış olduk. Görevlendirdiğimiz hafızlarımız her gün ikindi namazından bir saat önce Kur'an-ı Kerim okuyacaklar. Camilerimizden merkezi sistemle, evlerden ise FM 106.4 frekansından canlı olarak okunan mukabele dinlenebilecek.

Kur'an hidayet kaynağımızdır, Kur'an nurdur, Kur'an rahmettir. Erzurum'da 500 yıldır okunan 1001 hatim geleneği var. Doğal afetlerden, savaşlardan, salgın hastalıklardan korunmak maksadıyla Pir Ali Baba tarafından başlatılan ve hafızların atların üzerinde, diğer kardeşlerimizin de camilerde okuduğu bir Kur'an okuma geleneği var. Elazığ’ımızda da böyle bir geleneğin daha önceden başlatılması çok güzel. Kardeşlerimiz Kur'an-ı Kerim okunduğu zaman dinlerler, hürmet ederler. Mukabele okuyacak olan hocalarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden ve dinleyenlerden razı olsun. Bugün başlattık ve devam edecek. Hatimler bittiği zaman da duaları yapılacak.

- Kur’an’ı dinlemeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var

Kur’an’ı dinlemeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Dolayısıyla bir salgın hastalık sürecinden geçerken, hepimizin duaya ve Allah'a yalvarmaya ihtiyacımız var. Bu arada tedbirlere dikkat edeceğiz, maskemizi takacağız, temizliğe daha fazla riayet edeceğiz, kalabalıklarda bulunmayacağız ve bu salgın hastalığı hep beraber atlatacağız inşallah."

Editör: Mehmet Çalışkan