Elazığ İl Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 84 erkek ve 33 kız olmak üzere toplam 117 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Kız öğrenciler için Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde erkek öğrenciler için ise tarihi İzzetpaşa Camii'nde gerçekleştirilen merasimlere Elazığ Valisi Ömer Toraman ve eşi Neşe Toraman, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kurum amirleri, din görevlileri, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Üstündağ, "Hafızlık anne ve babaların zihninde başlar. Bu vesileyle ben hafızlarımızın anne babalarına, velilerine de huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Onlar da büyük gayretlerle büyük fedakarlıklarla, çocuklarını Allah yolunda Kur’an-ı öğrenmek ve onu hıfzetmek üzere bizlere emanet ettiler." dedi.

Hafızlığın önemine değinen Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, bütün topluma Kur’an hizmeti sunduklarını ifade etti ve Hafızlara nasihatlerde bulundu.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ise diplomalarını alan hafızların aldıkları emaneti kendilerinden sonraki nesillere aktaracaklarına inandığını dile getirdi.

Programda Reisül-Kurra Mustafa Demirkan Hafızlar için dua etti.

Program hafızlığını tamamlayanlara protokol tarafından diploma ve hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan