Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu aracılığıyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Düzce'den kutsal topraklara gidecek olan 160 umreci "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri" ile bilgilendirildi.

düzce-umre-semineri-22-1

İl Müftülüğü Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde umre ibadetinin önemine değinen İl Müftüsü Osman Aydın, şunları kaydetti:

"Şimdi sizler duaların kabul edildiği kutsal topraklara yola çıkmak için hazırlanıyorsunuz. Kur’an-ı Kerim de  ‘Eğer duanız olmasaydı Rabbim size niçin değer versin’ ayeti kerimesinde belirtildiği gibi Rabbimizin değer verdiği kullar olmak için dua etmeliyiz. Sizler bu mübarek yolculuğunuzda daha çok dua etmeli, bundan önceki hatalarınızdan ders almalı, kendimize manevi bi check-up yapıp bundan sonraki yaşantımızda daha dikkatli olmalıyız."

düzce-umre-semineri-33

Seminer İl Müftü Yardımcısı Yavuz Horoz’un "İbadet Bilinci ve Umre Menasiki", İl Müftü Yardımcısı Talha Demirkaya'nın "Hz. Peygamber (sas), Mescid-i Nebevi ve Medine" ve Şube Müdürü Cengiz Akça'nın Umrenin Hikmeti ve Umrede ki Sembollerin Anlamı" ile “Temel Sağlık Bilgileri” sunumlarıyla devam etti.

İl Müftü Yardımcısı Derya Topalcık’ın "Kadınlara Özgü Konular" dersi ile seminer sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan