Şanlıurfa İl Müftülüğü ile Türkiye Beyazay Derneği Şanlıurfa Şubesi işbirliğinde "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle din görevlilerine yönelik "Engelliler ve İletişim" konulu söyleşi düzenlendi.

Engelli Koordinasyon Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen söyleşiye İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş, Türkiye Beyazay Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Yıldız, Haliliye İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım, Karaköprü İlçe Müftüsü Sacit Emiri,  İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Eğitimci, Yazar Halis Kuralay ile din görevlileri katıldı.

urfa-engelli-konferans-11

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Eğitimci, Yazar Halis Kurulay, hayat hikayesinden örnekler vererek, engellilerle nasıl iletişim kurulmasını gerektiğini anlattı.

Salonda etkili sunumuyla ve verdiği örneklerle din görevlilerini bilgilendiren Kurulay, "Engellilerle kurulan iletişim dilini öğrenmeden onlarla iletişime geçmeniz çoğu zaman onları incitebiliyor, unutulmamalıdır ki, engellilerin yapamayacağı hiçbir şey yoktur." ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen söyleşiden sonra Eğitimci Yazar Kurulay, "Hayata Dokunmak" adlı kitabını imzaladı.

Editör: Ömer Ceylan