Düzce İl Müftülüğü tarafından "Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri" münasebetiyle 30 Hafızın icazet merasimi "100 Hafız 100 Hatim" temasıyla gerçekleştirildi.

düzce-100-hafız-programı-55

Büyük Camii’de öğle namazı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Osman Aydın, Hafız Hasan Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlıklarını tamamlayan 30 hafızın yetişmesinde emeği geçenlere, Kur’an kursu öğreticilerine ve öğrencilerin ailelerine teşekkür etti.

düzce-100-hafız-programı-44

Hafızların sevincine ortak olan Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri dolayısıyla İl Müftülüğünü '100 Hafız 100 Hatim ve Hafızlık Programı'nı düzenledikleri  için tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar tüm şehit ve gazilerimizi hayırla yad ediyorum. 1000  yıldır ilahi kelimetullah uğruna İslam sancağını dalgalandıran ve hala da günümüzde de bir aydır yaşanan zulme 2 milyar İslam dünyası içinde gür bir şekilde sesi çıkan bu aziz milletimizin yaşadığı toprakların hafız bereketinden eksik olmamasını yüce Allahtan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

düzce-100-hafız-programı-33

Emekli İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar’ın duası sonrası hafızlara belgelerinin verilmesi ve katılımcılara yapılan ikramla program sona erdi.

düzce-100-hafız-programı-11

Programa Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, kurum amirleri, sivil toplum kuruşları, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Ömer Ceylan