Bağlar ilçesinde yapımı tamamlanan Odabaşı Bal Camii, kılınan Cuma Namazı ve edilen dualarla ibadete açıldı.

Caminin yapımı, Bağlar İlçe Müftülüğü rehberliğinde, Odabaşı ve Bal ailelerinin desteğiyle tamamlandı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen açılış törenine, Milletvekili Ebubekir Bal, Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, “Kur’an-ı Kerim’de mescidlerin ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan kişiler tarafından imar edilebileceği vurgulanmıştır. Hadis-i şeriflerde ise Allah’a secde edilen bir mekân tahsis edene Allah’ın cennette karşılığını fazlasıyla vereceği ifade edilmiştir. Bu güzel mabedi, Kâbe’nin bir şubesini, Diyarbakır’ımıza kazandıran hayırseverlerimizin bu ecre nail olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.” dedi.

Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak, “Camiler, Kuba’da başlayıp Medine’de Peygamber mimarlığı ile devam eden ve daha sonra İslam coğrafyasının her yerine inşa edilen adeta bir ülkenin tapusu ve aidiyet sembolüdür. Bu camiyi yapmak ve içinde huzurla ibadet etme bahtiyarlığına ermiş bulunan aziz Müslümanlar, işte sizler bu topraklarda Müslümanlık tapusuna bir imza daha attınız.” İfadelerini kullandı.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Müftü Yardak, “Temelinin atıldığı günden bu güne maddi ve manevi katkılarda bulunanlara, Odabaşı Bal Camii dernek yönetim kurulumuza, ustalarımıza, işçilerimize, emeği geçen herkese ve özellikle ilgi alakasını bizlerden esirgemeyen İl Müftümüze, Vekilimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan