Bağlar Hz. Ebu Bekir Sıddık 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda öğreticiler rehberliğinde Ramazan’da yardımlaşma bilinci oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, minik öğrencilerin hazırladığı yardım kolileri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bağlar Şubesi Başkanı Mahmut Yıldızbaş’a teslim edildi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bağlar Şubesi, miniklerin hazırladıkları yardım kolilerini daha öncesinden belirlenen yardıma muhtaç ailelere ulaştırdı.

Bağlar İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi Başkanı Mahmut Yıldızbaş yapılan etkinlik hakkında şunları kaydetti:

"Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu iki duygunun diğer zaman dilimlerinde hayatımızda olması gerektiği gibi Ramazan’da da daha fazla olması önem arz ediyor. Ağaç yaşken eğilir demiş atalarımız. Bu sebeple yarınki toplumun mimarları ve sahipleri olan çocuklarımızın yardımlaşma ve dayanışma bilincine sahip olmaları için küçük yaştan itibaren bu duygularla yetiştirmeleri gerekmektedir. Kur’an kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizin söz konusu duygularla yetişmeleri için hocalarımız tarafından bu tür farkındalık etkinlikleri, velilerimizin desteğiyle yapılmaktadır. Bu itibarla, iyilik ve isar duyguları taşıyan bu etkinliğin meydana gelmesinde emeği geçen Kur’an Kursu öğretici, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.”

Editör: Mehmet Öztürk