Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, dini ve hayri hizmetleri yerinde görmek için Hazro ilçesini ziyaret etti.

Hazro programına İlçe Müftülüğü ziyareti ile başlayan İl Müftüsü İmamoğlu, Hazro İlçe Müftüsü Said Ocak’tan ilçede yapılan müftülük çalışmaları ve din hizmetleri hakkında bilgi aldı. Müftü İmamoğlu, ilçedeki hizmetlerden dolayı Müftü Ocak ve daire personellerine teşekkür etti.

Ardından Osmanlı döneminde Osmanlılara bağlı olan Tercil Beyleri tarafından inşa edilen kare planlı tek kubbeli bir eser olan Hazro Ulu Camii'ne geçen İmamoğlu, yapının tarihçesi, planı, mimari özellikleri, süslemesi ve inşa tekniği hakkında bilgi aldı. Ulu Camii'nde inziva yerinin bulunması ve Cuma namazı halk tarafından sadece Ulu Camii'nde kılınması ise dikkat çekti.

Müftü İmamoğlu, İlçe Müftülüğüne bağlı Seydayı Hacı Yatılı Kur'an Kursu, Hz. Hatice Kuran Kursu ve Yaz Kur'an kurslarını gezerek çocuklarla bir süre sohbet etti.

- Esnaf ve Kanaat Önderleri buluşması

Hazro programı kapsamında esnaf ve kanaat önderleri ile de buluşan Müftü İmamoğlu, Müftülük faaliyetleri hakkında talep ve beklentilerini dinledi. Müftü İmamoğlu, kendilerini sıcak bir şekilde karşılayan esnafa ve çalışan gençlere bol ve hayırlı kazançlar dileyerek teşekkür etti.

- Din görevlileri ile buluşma

Hazro Müftülük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda Müftü İmamoğlu personelle tanışarak yürütülen hizmetler hakkkında istişarede bulundu.

İl Müftüsü İmamoğlu, Seydayı Hacı Camiin'de vatandaşlara vaaz verdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan