Diyarbakır Fethi’nin 1382. yılı münasebetiyle gerçekleştirilen “Fetih Haftası” etkinlikleri kapsamında, Lice İlçesi Duru Mahallesinde bulunan Ashab-ı Kehf Mağaralarında “Uyanış Günü” etkinliği düzenlendi.  

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen etkinlik, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın kıldırdığı Cuma namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır’ın Fethi ile Ashab-ı Kehf’in uyanışının aynı hafta denk gelmesinde ilahi bir hikmetin olduğunu belirterek, “Yedi mümin genç, putperestliğe karşı inancını savunmak, muhafaza etmek üzere mağaraya sığınıyorlar. Burada zulme, bozgunculuğa ve fitneye karşı burada bir mücadele var. Bizim dersler çıkartmamız lazım. Yedi uyurların sadece o gün yaşandı bitti diye değil, bugüne taşıyıp bugün de zulme, bozgunculuğa ve fitneye karşı bölge halkını uyandırması, buradan bir ders çıkartmamız lazım diye düşünüyorum.” dedi.

Konuşmalarından ardından vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Etkinliğe, Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker ve Ebubekir Bal, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan