Diyanet İşleri Başkanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol neticesinde hayata geçirilen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında Kayapınar’da "Kültür Şenliği" düzenlendi.

Mevlana Ortaokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik, Kayapınar Hz. Ali Camii’nde gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte öğrenciler, halat çekme, ok atma, masa tenisi, voleybol gibi oyunlar oynadı.

Etkinlik ile ilgili konuşan İl Müftü Yardımcısı Mehmet Sani Akın, "Bu tip etkinliklerimiz ile çocuklarımıza hem manevi değerlerimizi aşılamak hem de milli sporlarımızı öğreterek unutmamalarını sağlamak istiyoruz. Bu konuda bize destek veren İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kayapınar İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş ise "Burada amacımız, çocuklarımızın bir nebze nefes almasıdır. Bu konuda İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Bizi bu etkinlikte yalnız bırakmadılar. Havaların ısınmasıyla öğrenciler dışarıda daha çok vakit geçirmek istiyorlar. Bu program ile hem bu güzel havayı teneffüs ettiler hem de ata sporlarımızı öğrenerek bilgi sahibi oldular. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü İbrahim Hayrullah Erdem, Kayapınar Gençlik Merkezi Müdürü İnamullah Önal, öğretmenler, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan