Yenişehir İlçe Müftülüğü, hafızlık eğitimine başlayacak öğrencilerin uyum süreçlerini başarıyla tamamlamasına destek olmak; Kur’an kursu öğreticisi ve veli ilişkisinin geliştirilmesi, ailelerin eğitimdeki etkinliğinin arttırılması ve uygulanan hafızlık sistemi programları hakkında velilerin bilgilendirilmesi amacıyla “Veli Bilgilendirme Semineri” düzenledi.

Kur’an Kursu Aile Birliği ile Yenişehir İlçe Müftülüğü iş birliğinde Hamidiye Yatılı Kız Kur'an Kursu’nda düzenlenen seminere İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç ve Kur’an kursu öğreticileri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç'ın açış ve selamlama konuşması ile devam etti.

Sonrasında kürsüye davet edilen Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır; “Hafızlık Sisteminin Yerleştirilmesi”, “Hafızlık Sisteminde Kullanılacak Tekniklerin Değerlendirilmesi” ve “Hafızlık Sisteminin İşleyişi Hususunda Diyarbakır’da Yaşanan Sorunlar” gibi başlıklar altında velilere bilgi verdi.

Seminer, Kur’an kursu öğreticilerinin kendi alanlarına dair sunumları ile devam etti.

Kur’an kurslarında karşılaşılan sorunlara dair ailelerin görüş ve çözüm önerilerinin de alındığı program, katılımcılara yapılan ikramlarla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan