Bağlar İlçe Müftülüğü koordinesinde 8. Ana Jet Üs Komutanlığı yerleşkesinde yapımı tamamlanan Iyaz Bin Ganm Camii için açılış töreni düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, güzel bir hizmetin daha Diyarbakır’a kazandırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hz. Peygamberin (s.a.v.) ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ hadis-i şerifine değinen Vali Su, Diyarbakır’da değişik alanlarda topluma fayda sağlayacak birçok değerli hizmeti yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ise "Bereket ve hidayet kaynağı olan ilk mabet, Mekke-i Mükerreme’deki Kabe’dir. Yeryüzünde her mescit ve cami ise Kabe’nin birer şubesidir. Cami ve mescitlerimiz, Beytullahtır yani Allah’ın evidir. İslam’ın nişanesi, tevhidin merkezi, vahdetin gür sedasıdır. Şehirlerimizin kalbi, hayatımızın merkezidir. İlim, irfan ve hikmet menbaıdır. Resul-i Ekrem (s.a.s.) ifadesiyle cami ve mescitler, Allah katında beldelerin en sevimli olan mekanlarıdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İmamoğlu’nun yaptığı dua ile protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek caminin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Din Hizmetleri Genel Müdürü Kondi hutbe irad etti, cuma namazını kıldırdı.

Açılışa Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, İlçe Müftüsü Hasan Selam, idari ve mülki amirler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Valilik ve İl Müftülüğüne ziyaret

İyaz Bin Gamn Camii'nin açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Diyarbakır Valiliği ve İl Müftülüğünü de ziyaret etti.

Diyarbakır ziyareti kapsamında din görevlileri ile de bir araya gelen Dr. Kondi, yürütülen hizmetler hakkında bilgi alarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan