Diyarbakır İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce düzenlenen gezi etkinliğinde gençler, Diyarbakır’ın tarihi mekanlarında buluştu.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen etkinlikte gençler, Araştırmacı yazar Abdulaziz Yatkın rehberliğinde 27 Şehit sahabenin metfun bulunduğu Hz. Süleyman Cami, Ulu Cami, On Gözlü Köprü, Nebi Cami, Hasanpaşa Hanı gibi bir çok tarihi mekanı gezerek bilgi edindi.

Diyarbakır’ın tarihi mekanları hakkında gençlere bilgilendirmede bulunan Yatkın, “Yapılan bu gezi çok anlamlı. Çünkü Diyarbakır da yaşayan gençler memleketlerinin tarihi tam anlamıyla keşfedemiyorlar belki de imkân bulamıyorlar. Bu vesile ile Diyarbakır’ın tarihi ve manevi atmosferini teneffüs etmiş oluyorlar. Geziyi düzenleyen İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’ne çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da gençler adına yapılan özellikle Diyarbakır’ın tarihini ve önemli bir kent olduğunu gençlere anlatmak için her daim hazırım.” dedi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Yusuf Yoldaş ise “Geziyi düzenlememiz de maddi ve manevi emeği geçen başta İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır ve İl Müftülüğünde çalışan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Amacımız gençlere Diyarbakır’ın tarihini, tarihi mekanları ziyaret ederek göstermek ve bu şekilde gençlerimizin bilgi sahibi olabilmelerini sağlamaktır. Bundan sonra inşallah bu gibi etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Bizlere rehberlik hizmetinde bulunan Abdulaziz Yatkın hocamıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bizim için zaman ayırdı. Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan