Dicle İlçe Müftülüğü, koronavirüsle mücadele kapsamında gençlere yönelik  "Evde Kal Kur’an’la Kal" kampanyası başlattı.

İlçe Müftülüğünce hayırseverlerin desteğiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğünden temin edilen 600 adet Elif-Ba, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı aldı kitap, din görevlilerince gençlere hediye edildi.

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, kampanya kapsamında öğrencileri ziyaret ederek "Evde Kal Kur'an'la Kal" diyerek Kur’an-ı Kerim hediye etti.

İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın; "Bu zorlu süreci fırsata çevirip hanelerimizi birer Kur’an ve siyer meclisine çevirip manevi bir atmosfer oluşması adına, Müftülüğümüz olarak halkımıza Kur’an-ı Kerim, Elif-Ba ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in Hayatı adlı kitabı hediye etme gayesiyle; 'Evde Kal Kur'an'la Kal'  kampanyasını başlattık. Kur’an-ı Kerim Allah’ın bize en büyük hediyesidir. Eve kapandığımız şu günlerde Kur’an’ın rahmet yüklü mesajlarını ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in tüm insanlığa örnek olan hayatını, göz aydınlığımız olan yavrularımızla, eşlerimizle beraber okuma ve öğretme gayreti içinde olmalıyız." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan