"Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" kapsamında düzenlenen istişare toplantıları sürüyor.

Bu kapsamda Diyarbakır’da "Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Diyarbakır İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun konuşmacı olarak katıldı.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde Kayapınar İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ile İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açış konuşmasını İl Müftüsü Karabayır yaptı.

Müftü Karabayır, "Vakfımız, Türkiye ve dünyada güven duyulan bir Vakıf olmasıyla beraber, ihtiyaç sahibi insanlara umut olmada etkin rol üstlenen misyonuyla tanınmaktadır. Vekaletle kurban organizasyonu da yapılan önemli faaliyetlerden birini teşkil ediyor. Organizasyonun her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi tüm insanlara faydalı olacağına inancımız tamdır." dedi.

Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Coşkun ise "Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu ile Türkiye’de yapılan dağıtımın yanı sıra dünyada 74 ülke ve 308 bölgede yapılan bağışlarla ihtiyaç sahibi insanlara gönüllülerimiz tarafından kurbanlar ulaştırılıyor. Rakamlarla ifade etmek gerekirse 2020 yılında 557 bin 300 hisse, 4 buçuk milyon insana kurban eti ulaştırıldı. Her yıl bu rakamlar yükselerek daha çok insana kurban eti ulaşacak, Vakfımızın organizasyonu ile daha çok insana umut kaynağı olacaktır. Organizasyonun kesiminde, dağıtımında kısacası her biriminde görev yapan gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan