Sur İlçe Müftülüğüne bağlı Suffe Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda Hafızlık ve İslam İlimlerini okuyarak mezun olan 136 öğrenci için "İcazet Merasimi" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, "Diyarbakır; 1383 sene önce Anadolu’nun kapılarının İslamiyet’e açıldığı çok özel ve güzel bir şehir." dedi.

Suffe Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda ilim irfan sahibi gençlerin yetiştirildiğini dile getiren Vali Su, "Tüm dünyanın ihtiyacı olan iyi ve örnek insanlar yetiştirmek çok önemli. Ülkemizde ve dünyada iyi insanlara, örnek şahsiyetlere ihtiyacımız var. Buralardan da örnek kardeşlerimiz yetişiyor. Bu kardeşlerimiz tüm insanlığın iyiliğe, güzelliğe yönlendirilmesi için gayret edeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise "Hafızlarımız ve öğrencilerimizin icazet merasimini görmek bizi çok mutlu etti. Bugün bu manevi atmosferi teneffüs ettik. Öğrencilerimizin her biri bu mukaddes ilim ile hemhal olmaları geleceğimiz adına umutlarımız yeşertiyor. Kurslarımızda öğrenmiş oldukları sahih kaynaklar ve doğru bilgiyle insanlığı aydınlatacak bir gelecek inşa ediliyor. Allah emeği geçen herkesten razı olsun." dedi.

İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu da "Suffe Medresemiz ciddi anlamda bir hizmeti yürütüyor. Temelini atmış olduğumuz kızlarımız için yapılan Kur’an Kursu inşaatımızda inşallah en yakın zaman da bitecek ve hizmete başlayacaktır. Bölgemizin kanaat önderleri kendi çalışma alanlarında hizmetler yürütüyorlar. Bu konuda çok ümitvarız. Her bir seydamıza her bir hocamıza rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Katılımcılara çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol tarafından öğrencilere belge ve hediyeleri takdim edildi.

Merasime Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, üst düzey bürokratlar, bölge müftüleri, kanaat önderleri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan