Diyarbakır İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Diyarbakır Şubesi iş koordinesinde ilahiyat fakültesi öğrencilerine yönelik hazılanan "İlahiyat Akademi", Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen'in katılımı ile açıldı.

İlahiyat hazırlık ile 1 ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik programları içeren "İlahiyat Akademi", öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

TDV Diyarbakır Şubesi desteğiyle yürütülen program ile ilahiyat fakültesi öğrencileri Arapça'nın yanı sıra Kelam, Tefsir, Hadis, İslam Hukuku, Dinler Tarihi ve İslam Mezhepler Tarihi dersleri alacak.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, "İlahiyat fakültesinde okuyan kızlarımız için düzenlenen bu program, oldukça önem ifade ediyor. Zira programa dahil olan öğrenciler ilahiyat fakültesinde gördüğü derslerin mütalaasını burada yapmış olacaklar." dedi.

Açılışa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen'in yanı sıra Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, ilahiyat fakültesi öğrencileri ve din görevlileri ile davetliler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan