Diyarbakır İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Çevrimdışı Aile”  konulu tiyatro gösterisi hazırlandı.

Senaristliğini Uzman Vaiz Telvin Özkaya ve Özlem Çakmak’ın yaptığı tiyatro oyunu, Tepeşehir Kız Kuran Kursu öğrencileri tarafından sergilendi. 

Seyircilerin ilgiyle izledikleri tiyatro, teknolojiyle birlikte ailede değişen ilişkileri ele alındı. 

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’ndeki gösteri öncesinde konuşan Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, “Aile ve Dini Rehberlik Büromuz, dijital çağı tarif etmenin en etkili yolunun tiyatro olduğunu düşünerek hem senaryosunu yazıp hem organizasyonu yaparak böylesi anlamlı bir program düzenledi. Hepsine teker teker teşekkür ediyorum. Sosyal medyanın aile üzerindeki etkileri, gençlerimizin yoğun mesailerini bu mecralarda harcamaları, ailelerin sosyal medya ile ilgilendiği kadar çocukları ile ilgilenmemesi gibi birçok konuya değinmeye çalıştık. Çevirim içi iken ailelerimizden ne kadar çevrim dışı kaldığımızı hepimiz görüyoruz. Bu programımızın değerlerimizin bilincinde olarak, teknolojiye ayırdığımız vakti gözden geçirmeye dair farkındalık oluşturması temennisiyle, hepinize iyi seyirler diliyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan