Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan, “Okul öncesi din eğitimi” projesi kapsamında açılan 4-6 yaş grubu kurslara Çüngüş halkı büyük ilgi gösteriyor. 

Derslik, beslenme ihtiyacı için mutfak, ara salon, çocuklar için özel hazırlanmış lavabo ve tuvalet bölümlerinin mevcut olduğu Kur’an kursları, minik öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edildi.

Çüngüş’de, 4-6 yaş Kur'an kursları için bir açılış programı düzenlendi. İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 4-6 yaş Kur'an kursu açılış programına Kaymakam Mehmet Durgut ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Hacı Turan Demircioğlu açılış konuşmasında hedeflerinin yavrularımızı, küçük yaştan itibaren Kur'an ahlakıyla ahlaklanmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Anne ve babaların, çocuklarının terbiyesinde önemli rolleri olduğunu belirten Müftü Demircioğlu, bu nedenle önce onların güzel eğitimden geçmelerinin çok önemli olduğunu düşünerek  Çüngüş'te Kur'an'ı anlamıyla okuma seferberliği başlattıklarını söyledi. 

Demircioğlu, ülkenin 15 Temmuz gibi hain darbe girişimi geçirdiğini,  vatandaşlarımızın bu ve bu gibi oluşumlara karşı Kur'an merkezli sahih bilgiye ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.  

Çüngüş Kaymakamı Mehmet Durgut ise bu yaştaki yavrularımızın seviyelerine uygun, dini içeriklerle donatılmış, eğitim almalarının, gelecekteki alacakları eğitimlerinin, alt yapısını oluşturması açısından, önemine değinerek geçmişte sadece büyük yaşlardakilere bu hizmetin verildiğini, bugün ise onları da ihmal etmeyerek küçük yaşlarda Kur'an eğitimi almalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan