Dicle İlim İrfan Gençlik ve Yardımlaşma Derneği (DİGED) tarafından açılan Yaz Okulu’nda eğitim öğretim gören çocuklar, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ı ziyaret etti.

İl Müftülüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete DİGED Başkanı Barış Eren, Yaz okulu öğreticileri ve 20 çocuk katıldı. 

Soru ve cevap eşliğinde gerçekleşen ziyarette Müftü Karabayır, çocuklarla yakından ilgilendi.

Ziyaretten memnun olduğunu ifade eden Müftü Karabayır, “Sevgili Çocuklar, Müftülüğümüze hoş geldiniz. Ziyaretiniz beni oldukça memnun etti. Birçok etkinlik içerisinde bizi de ziyaret etmenizden dolayı çok mutlu oldum. Bundan dolayı hocalarınıza da çok teşekkür ediyorum. Öğrencilik yıllarınızda sizlere başarılar diliyorum. İlerde her biriniz doktor, mühendis, imam-hatip ve bizim gibi müftü olacaksınız. Bu defa sizi ziyaret eden çocuklara tavsiyelerde bulunacaksınız. İyilik ve güzelliklerle karşılaşırsınız inşallah.” dedi.

DİGED Başkanı Barış Eren ise “İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır hocamızı ziyaret etmek istediğimizi belirttik. Bizleri ağırlamaktan memnuniyet duyacağını ifade ettiler. Çocuklar yaz okulu döneminde birçok faaliyet yaptık. Bunların içerisinde İl Müftümüzü ve müftülük binasını ziyaret etmek en güzeliydi. Çocuklar çok mutlu oldular. Müftü Bey ile tanışma fırsatı elde ettiler. Bizi kabul ettikleri için çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Müftülük binasını gezen çocuklara çeşitli ikramlar yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan