Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, ülke genelinde çok sayıda imam hatip öğrencisi, eğitimini hafızlıkla taçlandırdı.

Diyarbakır Bağlar ilçesinde "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafız olan imam hatip öğrencileri için Hafızlık Merasimi düzenlendi.

Bağlar İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen merasime İl Müftü Yardımcısı İlhan Günay, Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Önder Diyarbakır İmam-Hatipliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraceddin Öztoprak, Diyarbakır Hafız İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Yıldız ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde konuşan İlçe Müftüsü Hasan Yardak, “Devletimizin sağladığı imkanlarla birlikte artık çocuklarımız hem müspet ilimleri hem de manevi ilimleri birlikte öğrenme imkanına sahipler. Bugün hem Hafız İmam Hatip Ortaokullarımızda hem de Diyanet İşleri Başkanlığımızın kurslarında binlerce çocuğumuz Kuran-ı Kerim’i hıfzetme eğitimi alıyor.” dedi. 

Diyarbakır halkının Kuran-ı Kerim’e verdiği öneme değinen Müftü Yardak,  “Çocuklarını örgün eğitimle birlikte hafızlık projesine gönderen anne babalarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca çocuklarının eğitiminde Kuran-ı Kerim’e bu kadar önem verdikleri için de teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Program, hafızlığını tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan