Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Ankara Rifat Börekçi Eğitim Merkezinde “Gençlik Çalıştayı” düzenlendi.

Gençlere yönelik çalışmalar yürüten çok sayıda vakıf ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: “Kılık kıyafeti, hayat tarzı, dünya görüşü ne olursa olsun bu ülkenin bütün gençleri bizimdir ve hepsine ulaşmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ali Erbaş çalıştayda, gençlerin inanç ve medeniyet değerleriyle buluşması bağlamında neler yapılabileceğinin müzakere edileceğini söyledi.

“Gençlik bir milletin geleceğidir. Gençlik, ülkemizin en büyük zenginliğidir.” diyen Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl başlatılan “her din görevlisine on gencin emanet edilmesi” projesine de değindi:

“Her din görevlisine on gencimiz emanet edilecek”

“Her hocamız kendisine emanet edilen on gencimizin eğitimiyle, temel dini bilgisiyle, kitap okuma durumuyla, ibadetiyle ilgilenecek.”

Gençlik çalışmalarının özel bir bilgi, yetenek ve formasyon gerektirdiğine dikkati çeken Prof. Dr. Erbaş şöyle devam etti:

“Teknoloji ve iletişimin her yeri kuşattığı ve hayatın büyük oranda dijital alanda yaşandığı bir çağdayız. Kuşaklar arası farklılıkların günden güne derinleştiği, adeta her on yılda farklı ilgi ve algılara sahip bir neslin geldiği bir zamandayız. On yıl önce gelen nesil ile on yıl sonra gelen nesil arasında büyük bir kopukluk, iletişim bozukluğu görüyoruz. Birbirini anlayamama gibi bir problem hissediyoruz. Kaldı ki aralarında 30-40 yıl olan anne babaları, dedeleri ile neredeyse aralarında ortak nokta kalmıyor. Bu problemleri biz çözeceğiz, dertliler çözecek. Kim bunu dert ediniyorsa onlar çözecek.”

“Gençlerimizin duygularını iyiliğe kanalize etmeliyiz”

Diyanet İşleri Başkanlığına ve gençlere yönelik projeler üreten vakıf ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğüne işaret eden Başkan Erbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gençlerimizin duygularını iyiliğe kanalize etmeliyiz. Aksi halde gençlerin heyecanı farklı yapılar ve terör örgütleri tarafından istismar edilmektedir.”

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Gençlik Çalıştayı”, Prof. Dr. Ali Erbaş’ın konuşmasının ardından, moderatörlüğünü Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın yaptığı ilk oturumla devam etti.

Katılımcıların gençlere yönelik yapılan çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunduğu çalıştayda; gençlere ulaşmada karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri ele alındı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan