Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığının da desteğiyle yurt dışına lisansüstü eğitime gönderilecek öğrencilerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu öğrencilerin, yurt dışındaki öğrenimlerinin ardından Başkanlığın çeşitli birimlerinde önemli görevler üstleneceğini ifade etti.

Başkanlığın din hizmetinin yanı sıra bilgi üreten bir merkez olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, "Bilgi, hikmet, ilim, irfan olmazsa ve doğru dini bilgiyi elde edemezsek din hizmeti yapamayız. Din hizmetinin yolu, doğru dini bilgiden geçiyor. Sizler çeşitli fakültelerde okudunuz, hocalarınız sizi mümkün olduğunca doğru dini bilgiyle donattılar, yetiştirdiler. Bundan sonra bunu daha çok geliştireceksiniz." şeklinde konuştu.

- "Değişkenlere göre yetişmemiz, çözümler üretmemiz gerekiyor"

Öğrencilerin dil ve çalışma alanlarına ilişkin eğitimlerini iyi derecede bitirip yurda dönmeye gayret etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Erbaş, "Her alanla ilgili yeni bilgilere, güncellemelere ihtiyaç var. Malumunuz sabitelerimiz ve değişkenlerimiz var. Dinin sabiteleri noktasında herhangi bir güncelleme mümkün değil. Bunu biliyoruz ama değişkenler, hayatın değişmesiyle, dünyanın değişmesiyle sürekli gelişme sağlıyor. Bunlara göre kendimizi yetiştirmemiz, çözümler üretmemiz gerekiyor. Bu çözümleri ilim adamları üretecek. İnşallah sizler ilim adamlarının yolundan giderek, kendinizi en güzel bir şekilde yetiştireceksiniz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan