Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı mücadele ederken gazi olan Diyanet personelini kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, gaziliğin şehitlik gibi önemli bir mertebe olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi yaşananın bir işgal girişimi olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Milletimizin başına örülmek istenen o belalara karşı çıkmış olmanız gerçekten takdire şayan ve Rabbimizin huzurunda en önemli nafile ibadetlerden birisidir. Çünkü siz cihad ettiniz” dedi.

Başkan Erbaş, 15 Temmuz’un görünen yüzünde FETÖ’nün ama görünmeyen yüzün de ise milletimizin kadim düşmanlarının olduğunu ve ülkemizle savaştıklarını kaydetti.

“Şehit ya da gazi olmak için eline kına yakıp askere koşarak giden bir milletin çocuklarıyız” diyen Başkan Erbaş, “Bu ruhla gençliğimizi, neslimizi yetiştirmemiz lazım. Biz bunu lisanımızla her yerde anlatıyoruz. Sizin gazi unvanınız, temsiliniz bu meselenin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Adeta temsilinizle siz tebliğinizi yapıyorsunuz ” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 15 Temmuz’da camilerde, Yaz Kur’an Kurslarında ve çeşitli platformlarda şehitleri anma programı düzenleyeceklerini ifade etti.

Ziyarette Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak da hazır bulundu.

Diyanet Basın

Editör: Mehmet Çalışkan