Dodurga ilçesinin en büyük camisi olma özelliğine sahip Kızılkanat Camii, yapılan yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

İlçe Belediyesi öncülüğünde hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleşen tamir ve tadilat çalışmaları kapsamında camide doğalgaz dönüşümü gerçekleştirilerek kombili ısıtma sistemine geçildi.

Ayrıca zemin laminat parkeyle kaplandı, halılar yenilendi; süsleme, boya ve giriş kapısının işlemeli ahşap kapısında yenileme çalışmaları yapıldı.

Cami görevlileri İmam Hatip Mustafa Çelik ile Müezzin Kayyım Süleyman Kötelek, caminin yenileme çalışmalarında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayıreverlere teşekkür etti.

- Tarihi Üçköy Camii restore edildi

Öte yandan Çorum Üçköy’de bulunan ve Osmanlı dönemi mimari örneklerinden birisi olarak ifade edilen tarihi Üçköy Camii restore edilerek ibadete açıldı.

Yapımı 1600’lü yıllara dayanan, 1897 yılında tadilattan geçirilen tarihi cami, yenileme çalışmasıyla birlikte yeni bir görünüme kavuştu.

Açılışta konuşan Vali Mustafa Çiftçi, “Deforme olan, hasar gören kerpiç yapılar tamamen onarıldı. Ayrıca kubbe askıya alınarak taşıyıcı sütunlar güçlendirildi. Camimizin dış kısmındaki ihata duvarı yenilendi. Avlu taş kaplama ile kaplandı. Caminin dikkat çeken bölümlerinden olan minare ise aslına uygun olarak yenilendi. Yenilenen haliyle tarihi camimizin Üçköyümüze ve Çorum’a hayırlı olmasını diliyorum. Minaresinden ezan sesinin, kubbesinden Kur’an sesinin kıyamete kadar eksilmemesini niyaz ediyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan