Tatvan İlçe Müftülüğü, Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili münasebetiyle engelli vatandaşlara yönelik “Berat Kandili Programı” düzenledi.

Karataş Camii’nde düzenlenen programa engelli vatandaşlar ve yakınları yoğun ilgi gösterdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Mevlid-i Şerif’in okundu.

Programda konuşan Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, “Berat Kandili, günahlarımızdan arınmak için Rabbimizin sunduğu bir fırsattır. Biz de bunu değerlendirmeye çalıştık. Cemaatimizin çoğunluğu, yakınları ile birlikte gelen engelli kardeşlerimizden oluştu. Rabbim hepsinden razı olsun. Engelli kardeşlerimize, bizimle beraber camideki bütün ibadetlere ve programlara iştirak edebileceklerini hissettirdik. İnsan gayret ettiği sürece fiziki eksiklik engel sayılmaz. Bize düşen engelli kardeşlerimizin camilerimize nasıl ulaşabileceğini sağlamaktır. Bugün onu gerçekleştirmeye çalıştık.” dedi.

Engelli vatandaşlar adına konuşan Tatvan Engelsiz Dünya Derneği Başkanı Rüstem Özyurt ise “Berat Kandili’nin tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Berat Kandili münasebetiyle engelli vatandaşlara yönelik program düzenleyen İlçe Müftülüğüne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan