Tatvan İlçe Müftülüğüne bağlı Hz. Hamza 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursunda eğitim gören ve Kur’an’a geçen minik öğrenciler için Başkanlık Müfettişi Ekrem Solmaz ve İlçe Müftüsü Bilal Şengül’ün katılımıyla "Kur’an-ı Kerim Okumaya Geçiş Programı" düzenlendi.

Tatvan Kurana Geçiş 11

Programa katılan Başkanlık Müfettişi Solmaz, din eğitiminin önemine değinerek; "Bugün burada dünya hayatımız kadar ebedi hayatımızda da son derece önem arz eden Kur'an ahlakının bize nakş olmasına vesile olacak Kur'an-ı Kerim'e geçme töreniyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ben Kur'an-ı Kerim'i öğrenen sevgili çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Onlara Kur'an-ı Kerim'i öğreten kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyorum, anne babalarına da Allah razı olsun diyorum." dedi.

Tatvan Kurana Geçiş 55

Müftü Şengül, "4-6 yaşın eğitimin temelini oluşturduğunu ve bu temelin Kur’an-ı Kerim gibi ilahi kelamın ahlakıyla doldurulmasının, toplumumuzun geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, ilahi kelamın çocuklarımızı hayatı boyunca koruyacağını ve dünya hayatındaki sıkıntılara karşı bir kalkan oluşturacağını ifade eden hocamız kurs öğreticilerine, velilere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tatvan Kurana Geçiş 33

Programda öğrenciler Kur'an-ı Kerim okuyup, semazen gösterisi sundu.

Program, Başkanlık Müfettişi Ekrem Solmaz ve İlçe Müftüs Bilal Şengül’ün miniklere hediye takdimi ile son buldu.

Editör: Ömer Ceylan