17 Ekim 2019 yılında Van'ın Çaldıran ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Eren Öztürk, Kulaksız Mahallesi Camii İmam Hatibi Şerafettin Tanyeri’ne şehadetinden önce bir vasiyette bulunarak şehit olması halinde isminin bir camide yaşatılmasını istedi.

Öztürk’ün şehadetinden sonra vasiyetini yerine getirmek içi harekete geçen Kulaksız Mahallesi Camii İmam Hatibi Şerafettin Tanyeri, hayırseverlerin desteği ile Kulaksız Mahallesi'nde cami inşaatını başlattı.

Şehidin vasiyeti üzerine inşasına başlanan caminin tamamlanmak üzere olduğu belirten Kulaksız Mahallesi Camii İmam Hatibi Şerafettin Tanyeri, cami yanında Kur’an kursunun ise temelinin atıldığını belirterek caminin yapılacak Kur’an kursuyla birlikte adeta bir külliyeye dönüşeceğini ifade etti.

- Allah bana şerefimle şehadeti nasip etsin

İnşa süreciyle ilgili bilgilendirmede bulunan din görevlisi Tanyeri, Şehit Eren Öztürk’ün vasiyetini şöyle aktardı:

“Şehidimiz vasiyetinde ‘Hocam hiçbir sevgi vatan sevgisi kadar güzel bir sevgi ve duygu değil. Geceleri ayazda beklerken gurur duyuyorum kendimle, çünkü vatanımı bekliyorum, çok mutlu ve gururluyum. Hocam, benim hiçbir idealim yok, vatan, bayrak, sancak benim için önde gelir. Ben bu vatan için ölmek, şehit olmak için yemin ettim hocam. Allah bana şerefimle şehadeti nasip etsin. Ben bu duruşumu babamdan aldım ve dürüst babam beni bugünler için yetiştirdi. Kim benim yerimde olsa aynısını yapar hocam. Allah beni Peygamberimiz Muhammed’e komşu eylesin. Allah bize iman, Kuran versin. Şehadetimizi getirerek ölmeyi nasip etsin. Allah devletimize zeval vermesin. Eğer şehit düşersem Ahlat kendine yakışacak tören yapsın ve benim adıma cami yaptırın hocam, olur mu?’ dedi. Bende kendisine ‘Allah korusun Eren öyle deme. Şehitlik mertebeleri en büyüğü ama bu vatanın senin gibi davasında samimi gençlere ihtiyacı var. Senin gibi sağlam imanlı gençler kolay yetişmiyor. Bu samimiyetini kıskanıyorum. Her şey Allah rızası niyetiyle olsun. Allah rızası için vatanını koruyorsun bu ne büyük bir bahtiyarlıktır. Vatan için nöbette kapanmayan gözler cehennemde yanmaz. Sana ne mutlu.’ diyerek cevap verdim.” 

2016 yılındaki bu konuşmadan üç yıl sonra şehit düşen Eren Öztürk’ün bu vasiyetini vatandaşlarla paylaştığını aktaran Tanyeri, şehidimizin vasiyetini paylaştıktan sonra hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile hemen işe koyulduk ve 400 m2 alan üzerine camimizin temelini atarak bitirme aşamasına getirdik. Bunun yanında Şehit Eren'in izinde, yolunda, davasında vatana ve millete sevdalı inançlı gençler yetiştirmek için de caminin hemen yanında 80 kişilik 370 m2 olmak üzere 5 katlı yatılı hafızlık ve Arapça ilimleri verecek yatılı Kur’an kursunun temeline de atarak inşa sürecini başlattık.” dedi.

- Ülkenin dört bir köşesinden vatandaşların vasiyeti sahiplenmesi takdire şayandır

Kahraman şehidin adına yakışır bir şekilde inşa edilen cami ve Kur’an kursunun en kısa sürede tamamlanacağını belirten Tanyeri, Bu hayırlı hizmet Allah’ın izniyle elbet bitecektir. Fakat kiminin son harçlığını yollaması, kiminin evlatlarını şehir dışından bizzat ilçeye göndererek yardımda bulunmasıyla ülkenin dört bir köşesinden hayırsever vatandaşların vasiyeti sahiplenmesi gerçekten takdire şayandır. Bu vesileyle şehidimizin vasiyetinin gerçekleşmesinde maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim hepsinden razı olsun. Şehidimize rahmet eylesin.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan